Selecteer een pagina
VISIE OP ONTWIKKELING Mijn visie op persoonlijke ontwikkeling is dat je het niet alleen doet, maar samen met anderen. Intrinsieke motivatie is een voorwaarde om een goed resultaat te boeken. Mensen die deze interne gedrevenheid hebben help ik graag om verder te komen. Er kan dan bewust, concreet en praktisch gewerkt worden om jouw doelen te bereiken. Inzichten opdoen door middel van artikelen en boeken lezen, videofragmenten bekijken, met collega’s of bekenden erover praten. Soms krijg je tips van je leidinggevende of klanten. Om de vergaarde informatie te kunnen omzetten in nieuwe vaardigheden of gedrag dat is meestal een lastig proces. Je ontvangt natuurlijk graag neutrale feedback van een specialist of expert. Jij bent dan bij mij aan het juiste adres!

Training

Een training is voor mij een zeer functioneel instrument. Met ruim 20 jaar ervaring als trainer, weet ik als geen ander wat de impact kan zijn van een goed programma binnen een gemotiveerde groep. Maar training kan ook volkomen disfunctioneel zijn als het juist weg beweegt van de daadwerkelijke problematiek. Als het contact tussen team en manager niet goed is, helpt een sales-training vrijwel nooit om de resultaten te vergroten. Of als de organisatiedoelstellingen onvoldoende bekend zijn bij de medewerkers. Of dat de medewerkers deze niet concreet kunnen vertalen naar hun persoonlijke werkdoelstellingen. Daarom is mijn visie op training ook eenvoudig: de training zelf is een tool. Een tool die je prachtig kunt inzetten, maar alleen als je precies weet waar, waarom en wanneer. Dan ontstaat er een écht passend programma en staan de medewerkers open om gemotiveerd aan de noodzakeljke strategische (persoonlijke) ontwikkeling te werken.

Coaching

In gesprekken wordt soms duidelijk dat op bestuurs-niveau nog niet de juiste vragen worden gesteld. Hierin kan het prettig zijn om in een persoonlijk 1-op-1 coaching traject vast te stellen hoe de juiste vragen wel komen boven borrelen. Kritisch bekijk ik met u wat de kansen zijn voor de organisatie, wat de waarde is van uw human-capital, en hoe er feitelijk geïnvesteerd kan worden in dit vermogen. Daarbij is het goed om met energie en plezier te praten over deze groei, omdat het een cruciaal onderdeel is van uw verantwoordelijkheid als bestuurder.
v

Interactieve Presentaties

Ik vind het belangrijk om visie en kennis over te dragen op nieuwe generaties en beslissers binnen een bedrijf. Natuurlijk kan dit met 1-op-1 coaching, maar er is ook een luchtigere manier: workshops en interactieve presentaties. Lekker actief met een groep mensen aan de slag, of boordevol humor via een presentatie toewerken naar inzicht en begrip. Zelf vind ik het heerlijk om op een creatieve manier voor een groep mensen te staan en ben gewend daarmee maximaal resultaat te boeken.
Share This